Pastel 94
2907 ZD Capelle aan den IJssel

T   010 - 4513681
W  www.de-meerpaal.nl
E   

Protestant Christelijk Schippersinternaat “De Meerpaal” is gevestigd in een kleurrijk, kindvriendelijk gebouw, met een grote tuin, speelterrein en overdekte speelstraat. Vanuit het centrum van Rotterdam zijn wij 30 jaar geleden aangemeerd in Capelle aan den IJssel aan de rand van de wijk Schollevaar. Samen met de ouders zijn wij verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging, begeleiding en huisvesting van hun kinderen in de leeftijd van 5 tot ongeveer 19 jaar. Lees hier de geschiedenis van "De Meerpaal".

Ons belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat elk kind en ouder zich welkom weet en thuis voelt binnen ons internaat. Voor onze jongste kinderen en hun ouders is er speciale individuele aandacht.

Opeens zijn er drie werelden voor het jonge schipperskind en zijn/haar ouders: boord, internaat en school. In de gewenningsfase worden logeerafspraken gemaakt en de kinderen die ligplaatsschool De Zwarte Zwaan bezoeken, worden regelmatig uitgenodigd om samen met hun juffen gezellig te komen lunchen en spelen in "De Meerpaal".

De dagelijkse begeleiding wordt verzorgd door de groepsleiding. Daarnaast is er ook een speciale studiebegeleider. Binnen de groepen hanteren wij dagelijks een vast studieuur.De basisscholen, het speciaal onderwijs en middelbare scholen zijn goed bereikbaar. Ook m.b.t. vervolgstudies (o.a. Scheepvaart- en transportcollege) zijn er veel mogelijkheden in Capelle aan den IJssel, Rotterdam en Gouda.

Op elke groep zijn internet aansluitingen. Vanaf de 2e klas van het voortgezet onderwijs kan, bij goedkeuring door de ouders, een internetaansluiting op de eigen kamer geregeld worden. We vermelden hier wel bij dat we een veiligheidsprogramma hebben om ongewenste sites af te sluiten en om 22.30h gaat 'de stekker eruit'.

Onze kok stelt twee menu’s op waaruit de kinderen/jongeren hun keuze kunnen samenstellen. Vers gekookte, verantwoorde maaltijden vanuit de centrale keuken. Elke dag worden enkele maaltijden extra gekookt en ingevroren. Voor een gering bedrag worden deze aan ouders en medewerkers verkocht.

Te weinig uitdaging in de omgeving leidt snel tot verveling. Sport, spel, spelletjes en bibliotheek in combinatie met enthousiaste groepsleiding helpen om kinderen uit te dagen. Er is een overdekte speelstraat met een zandbak waar, ook bij minder mooi weer, diverse spelmogelijkheden zijn zoals skaten, tikkertje, tafeltennis etc. Rondom het internaat is een groot speelterrein. Op loopafstand bevindt zich het Schollebos (met uitgebreide speelmogelijkheden).
Uitstapjes en activiteiten worden uiteraard aangepast aan de leeftijd van de kinderen. De oudere jongeren kunnen zelfstandig naar de Zevenhuizerplas fietsen.
Wanneer uw zoon/dochter wil voetballen, paardrijden, judo etc. dan bekijken we de mogelijkheden en proberen zoveel mogelijk aan uw wens voor vervoer en begeleiding tegemoet te komen.
Jaarlijks zijn er veel gezamenlijke activiteiten o.a. de Meerpaal's Got Talent Show, Valentijnsdisco (georganiseerd door de leden van onze Jongeren Raad), Sinterklaasfeest, deelname aan tafeltennissen voetbaltoernooien (Meander Kids en Dekatel) en ook binnen de eigen groep: Kerstviering, kampen etc.

documenten die u kunt downloaden:

* plaatsingsvoorwaarden
* plaatsingsovereenkomst